Projecte 2019

Ýndex > projecte 2019

Localització:


Anantagiri (La Índia)


Objectiu:

Empoderament econòmic i social de families marginades de 12 pobles.

Pressupost:

49.819€

Situació actual     

* Anantagiri, municipi de l’Estat d’Andhra Pradesh, a l’est de l’Índia, amb 12 pobles petits situats en una zona boscosa i molt mal comunicada.

* El 95% de la població és tribal, amb diverses ètnies i llengües, la qual cosa fa molt difícil la integració i el 90% son analfabets i provoca un alt grau d’abandó escolar.

* El govern ha tingut abandonada aquesta zona durant molts anys i les taxes de mortalitat i malària, superen molt la mitjana nacional.

* El jovent, no disposa de mitjans laborals i es veu obligat a migrar a les grans ciutats, per a subsistir.

* L’agricultura els reporta pocs cultius i moltes despeses, ja que han de comprar les llavors, els adobs i no estan organitzats per a vendre els productes.

* Les dones no tenen capacitat, ni formació per aconseguir ingressos per a l’economia familiar.

* Els futurs beneficiaris del projecte, han participat en definir quines son les necessitats que han de cobrir, a benefici dels 12 poblats.

* Les monges de Holy Spirit, fa 16 anys que treballen amb programes de desenvolupament, amb la col·laboració de la població autòctona. Ara demanen ajuda a l’ONG Mans Unides, per a millorar la situació econòmica i social de la comunitat tribal dels 12 poblats.

* Les monges s’han guanyat la confiança dels habitants i es fien d’elles.

 

* La responsable del projecte és la germana, Sr. Rita Kaipurathu, de la comunitat Holy Spirit Social Service Center, que es qui s’ha adreçat a Mans Unides demanant l’ajuda.

Nous objectius     

* L’objectiu general és millorar les condicions de vida de les 12 comunitats tribals del municipi d’Ananthagiri.

* Ara proposen crear institucions públiques per a millorar el rendiment agrícola, que han de dur a terme motivació per al jovent i generar ingressos per a les dones.

* Proposen crear activitats per la formació en tècniques agrícoles més eficients i formació per als joves, per poder accedir al món laboral.

* S’ha de dur a terme, contractar i formar personal, obtenir adob orgànic, llavors i eines, formació per a 90 futurs agricultors/es i formació de líders/ses.

* Formació i orientació per als nois i noies adolescents, per  les oportunitats de futurs. 

* Formació vers els nens i nenes, per descobrir el hàbits escolars i saludables de vida (neteja personal, alimentació, etc.).

* Es facilitarà formació a les dones amb activitats generadores d’ingressos, formació sobre els seus drets, accedir a programes del Govern, formació de lideresses per participar en entitats públiques i donar suport escolar als nens i nenes.

* El projecte tindrà una durada de 3 anys, ocuparà a 550 persones, a benefici de la comunitat en general i la contribució local, serà del 8% sobre el total de projecte, en forma de pagament de salaris.

 

* Per començar, els agricultors/es adults seran 150, els joves 240, nens 100 i 60 dones. Els beneficiaris indirectes, seran 3.500 persones.

 

Descarregar el resum del projecte en format pdf

amunt
Enllašos d'empreses solidÓries

Mans Unides - Delegaciˇ del VallŔs Oriental. Roger de Flor, 74-D 08401 Granollers.
TelŔfon 938 706 249. Correu electr˛nic: vallesoriental@mansunides.org