Projecte 2016

Ýndex > projecte 2016

Localització:


Maharashtra (Índia)


Objectiu:

Millorar la situació socioeconòmica de 400 dones descastades i tribals, del districte d'Amravati. 

Pressupost:

64.061 €


Situació actual 

 1. Aquest projecte d’ajuda s’ha rebut des del poblat de Wadali, districte d’Amravati, (Estat de Maharashtra) a la Costa Oest de l’Índia.

 2. Les beneficiàries seran dones “dalits” o descastades i tribals, i a benefici de 3.968 persones de 5 poblats i 10 barris de barraques o “slums”.
 3. Els habitants són pagesos pobres, les pràctiques de conreu són ancestrals, no disposen de maquinària i la producció és de subsistència.
 4. La seva principal feina és al camp. La collita va de juny a febrer, i la resta de l’any han de buscar petites feines ocasionals. Tot i així, les oportunitats són mínimes.
 5. Aquests camperols desconeixen els drets que els emparen i protegeixen.
 6. Els pocs que tenen petites terres es veuen abocats a demanar crèdits a interessos desorbitats, per adquirir llavors i fertilitzants.
 7. Els pous que hi havia s’han assecat, la qual cosa fa que visquin miserablement.
 8. La situació de la dona és d’abandonament i supressió social, tan a nivell familiar com social i per manca d’educació, tenen moltes supersticions i creences en la bruixeria.
 9. La poligàmia i el maltractament a la dona són comuns entre els descastats i el 70% d’elles pateixen anèmia i necessiten coneixements sobre higiene i salut.
 10. Per causa de l’alcoholisme, molts homes moren sent joves i deixen sola a la dona a l’atenció de la família. 

Nous objectius

 1. Descobrir i assolir els drets de les dones “dalits” o descastades i tribals, i de totes les joves de la zona.

 2. Actualment no tenen cap entitat que les ajudi i han assegurat la màxima participació en les propostes que planteja l’ONG Divya Sadan Social Centre.
 3. Se les vol proveir d’una combinació de nocions d’economia, préstecs, habilitats empresarials i sistemes d’estalvi.
 4. Formació en habilitats per a la vida diària, temes de gènere, sanitaris, de violència domèstica i drets de la dona.
 5. Les 38 primers dones emprenedores, podran disposar d’ un micro-crèdit per a petits negocis (botigues de venda de roba, bijuteria, verdures, àpats ràpids, bellesa, costura, etc. ). Altres s’ocuparan de la cria i venda de cabres.
 6. L’any següent, 19 dones més prendran el relleu i el tercer torn serà de 9 dones.
 7. El nombre de beneficiaris directes del projecte és de 400 dones (indirectes en són 2000), gràcies el treball en equip.
 8.  El projecte inclou l’adquisició d’un vehicle per els desplaçaments i activitats de generació d’ingressos per a les dones. L’ONG local aportarà el 36% del cost i el 50% de despeses de gasolina.     
 9. La contribució local serà d’un 25% en els programes de formació i un 10% dels ingressos anirà a càrrec de les pròpies dones participants.

Descarregar el resum del projecte en format pdf

amunt
Enllašos d'empreses solidÓries

Mans Unides - Delegaciˇ del VallŔs Oriental. Roger de Flor, 74-D 08401 Granollers.
TelŔfon 938 706 249. Correu electr˛nic: vallesoriental@mansunides.org