Projecte 2015

Ýndex > projecte 2015

 

Localització:


KAEDI - MAURITÀNIA


Objectiu:

Contribuir a millorar l’educació infantil, amb la construcció i equipament de 2 centres, amb 2 espais per a guarderia i educació preescolar, despatx, magatzem, cuina i tancament. 

Pressupost:

58.440 €


Situació actual

 1. El primer equipament del projecte s’ubicarà al barri marginal d’Inity, La població de l’esmentat barri és molt pobra, composta d’agricultors i ramaders vinguts del camp, d’antics esclaus, etc.
 2. El segon equipament, serà per al barri de Belel Hawa, una població majoritàriament “pular” i igualment molt pobra i sense drets bàsics.
 3. Els dos barris estan a la ciutat de Kaedi, al sud de la República Islàmica de Mauritània.
 4. Actualment els nens i nenes, durant el dia estan “aparcats” en barraques, amb una situació lamentable, mentre les mares surten a treballar per aconseguir un àpat per a llurs famílies.
 5. Les barraques estan en una situació molt precària, mig derruïdes i serveixen exclusivament per a protegir els nens del fort sol maurità.
 6. Entre els 2 barris, hi ha una població de 1.450 famílies, que estan integrades en l’Associació de Desenvolupament Comunitari.
 7. L´índex de fracàs escolar i l’abandó dels estudis és molt alt, sobre tot en les famílies analfabetes.
 8. Conscients d’aquesta situació, després d’una reunió comunitària amb el nostre soci local, L’ONG ADEN “Associació per a la Defensa del Mediambient”, varen decidir demanar ajuda a Mans Unides.
 9. El projecte s’ emmarca dins de l’estratègia nacional del Govern, de lluita contra la pobresa i aconseguir els drets bàsics: Aigua, educació, sanitat, etc.

 

Objectius

Desenvolupament del projecte

 

Nous objectius

 1. Els beneficiaris directes son 105 i 197 nens i nenes dels 2 barris i indirectament 1.450 famílies.
 2. D’entre 0 a 6 anys, s’incorporaran als espais escolars respectius, tot i millorant l’alimentació, benestar i higiene.
 3. Se’ls estimularà amb jocs i aprenentatges bàsics, rebran una alimentació adequada i podran millorar enormement el seu rendiment, evitant el fracàs i l’abandó escolar.
 4. Les mares, podran treballar tranquil·lament, amb la seguretat que els seus infants rebran la formació i estaran en espais reservats.
 5. Perquè aquest projecte sigui viable, les famílies s’han compromès, amb una petita aportació mensual,  al manteniment dels centres, pagar els salaris dels empleats i la compra d’aliments, amb una petita aportació mensual.

 

 

 

 

Descarregar el resum del projecte en format pdf

amunt
Enllašos d'empreses solidÓries

Mans Unides - Delegaciˇ del VallŔs Oriental. Roger de Flor, 74-D 08401 Granollers.
TelŔfon 938 706 249. Correu electr˛nic: vallesoriental@mansunides.org