Projecte 2013

Ýndex > projecte 2013

Localització:


ESTAT DE TRIPURA (íNDIA)


Objectiu:

Desenvolupament integral per a 1.040 dones aborígens.

Pressupost:

61.831 €


Situació actual


• L’estat de Tripura està situat al nord-est de l’Índia, a milers de quilòmetres del continent.

• A causa de les massives onades d’emigrants dels estats veïns de Bangla Desh i Manipur, s’ha reduït la proporció d’habitants de la tribu autòctona alam, fins al 31% i són minoria.

• Conformen un poble molt primitiu que habita a les zones muntanyoses, aïllats de la resta del món. Sobreviuen amb una agricultura obsoleta i tenen una vida sense expectatives.

• És una comunitat analfabeta i molt retardada, que depèn per a la seva subsistència dels conreus jhump, una pràctica que consisteix a cremar parcel•les verges de muntanya per conrear-les posteriorment. Aquest costum no sols està desforestant el país, sinó que està tenint conseqüències molt negatives per al clima.

• La seva pobresa és dramàtica. Depenen de la pluja, no disposen d’alimentació suficient i les comunicacions són inexistents.

• A causa de la ignorància dels pares, massa preocupats per l’alimentació diària, els nens no van a l'escola, per la qual cosa el seu índex d'analfabetisme és alarmant.

• La salut de les dones i els nens és molt dolenta a causa de la ignorància i el desconeixement de les normes més elementals de salut i higiene, i de la manca de sanejaments. Pocs llogarets dels que s’inclouen en el programa, disposen d'un centre de salut.

• La dona està marginada en tots els sentits.

 

Nous objectius

• Una experiència anterior facilitada per els serveis diocesants de la zona, que va resultar molt positiva, ha motivat a les dones de 42 poblets tribals “alam” a demanar ajuda, per a millorar la seva situació i la del seu entorn. Elles han tingut la iniciativa. Gràcies a aquesta primera experiència, han entès que el seu progrés i desenvolupament depenen de la seva pròpia voluntat i esforç.

• Volen millorar el nivell de vida dels habitants de 42 poblets tribals alam, així com el reconeixement de les dones, mitjançant la seva promoció i millores socioeconòmiques.

• Enfortiment de la situació econòmica de la població mitjançant els estalvis regulars, l'accés als esquemes governamentals i activitats de negoci.

• Millorar la salut i les condicions d'higiene de tots els habitants de la zona.

• Activitats per realitzar:

 1. Formació del personal del programa.
 2. Trobades mensuals del staff per a revisió de la marxa del programa.
 3. Tallers per a millora de la cria i cura del bestiar.
 4. Tallers sobre tècniques de venda i relacions amb altres associacions.
 5. Formació de líders, per a la creació de grups d'autoajuda en els nous pobles inclosos en el programa i enfortiment dels ja existents.
 6. Tallers per a formació de federacions de grups d'autoajuda.
 7. Formació sobre la creació de federacions de dones.
 8. Creació de campaments sanitaris als pobles.
 9. Organització de programes de conscienciació sanitària, coincidint amb els dies de mercat local a cada poble.
 10. Visites de les líders dels grups al centre de formació a Umram i a Meghalaya, perquè coneguin de primera mà diverses activitats per generar ingressos. 
 11. Celebració del dia anual dels grups d'autoajuda.
 12. Facilitar l'accés de les dones líders als esquemes i programes oficials.
 13. Compra d’una ambulància tot terreny.


• Beneficiàries directes: 1.040 dones i indirectament 220.000 persones.

• Aquest projecte pretén l'enfortiment de la dona, víctima de tota mena d'injustícies i opressions, mitjançant formació de líders i la seva organització comunitària. Volen convertir-se en agents de canvi i renovació social.

 

 

replica watches rolex replica cheap rolex replica breitling replica cheap breitling replica omega replica cheap omega replica omega replica cheap omega replica

Descarregar el resum del projecte en format pdf

amunt
Enllašos d'empreses solidÓries

Mans Unides - Delegaciˇ del VallŔs Oriental. Roger de Flor, 74-D 08401 Granollers.
TelŔfon 938 706 249. Correu electr˛nic: vallesoriental@mansunides.org