Manifest 2017

Ýndex > Manifest 2017

 Campanya LVIII - EL MÓN NO NECESSITA MÉS MENJAR NECESSITA MÉS GENT COMPROMESA

 

Com denuncia la FAO, tot i que es produeix prou per alimentar gairebé el doble de la població mundial actual, encara segueix havent-hi gairebé 800 milions de persones que no  poden  menjar, a les quals  es nega el dret fonamental a   alimentar-se.  Segons l'Informe del Programa Mundial d'Aliments (2015), la fam representa el risc  més gran per a la salut en el món, perquè mata més persones cada any que la sida,  la malària i la tuberculosi juntes. Suposa el major atemptat contra la dignitat de les persones.

El fonament de la lluita contra la fam, que Mans Unides comparteix també amb altres actors de la societat civil, rau en la defensa efectiva del dret a l'alimentació per a tothom. En aquest sentit, la nostra Organització   treballa:

La fam és un problema social amb implicacions ètiques que exigeixen una resposta decidida, tant en l'àmbit d'Estats com a escala internacional; resposta que des de Mans Unides s'articula adequadament al voltant de principis com la solidaritat, la defensa del bé comú, l'opció pels pobres i el reconeixement del destí universal dels béns.

Aquesta Campanya de Mans Unides, fonamentada en la dignitat de les persones i el seu dret a l'alimentació, es concreta en tres compromisos:

COMPROMÍS  AMB  UNA  COLLITA  D'ALIMENTS  PER  AL  CONSUM  HUMÀ,  NO PER A L'ESPECULACIÓ.

El nostre propòsit és fer veure que els aliments han deixat de ser menjar per saciar la fam de les persones, per esdevenir un actiu financer més amb el que molts inversors poden especular per guanyar diners. Volem denunciar l'especulació amb el preu dels aliments; sensibilitzar i capacitar sobre la producció diversificada; crear sistemes d'emmagatzematge i conservació d'aliments i gestionar els excedents localment.

COMPROMÍS AMB UNA COLLITA RESPECTUOSA AMB EL MEDI AMBIENT.

Volem promoure un consum i producció sostenibles al voltant de l'agricultura familiar. Pretenem sensibilitzar la població sobre el nostre alt nivell de consum que reforça models agroindustrials amb conseqüències mediambientals; i capacitar les comunitats sobre tècniques de millora de la productivitat agrícola compatible amb la sostenibilitat mediambiental i de conservació de les collites.

COMPROMÍS AMB UN APROFITAMENT RIGORÓS DELS ALIMENTS QUE EVITI LA PÈRDUA I MALBARATAMENT D'ALIMENTS.

Promovem un sistema alimentari que permeti un aprofitament integral de la producció, evitant la pèrdua i malbaratament d'aliments. Per això donem suport a pràctiques agrícoles adequades de collita, de transformació, de transport i conservació; denunciem la realitat de la pèrdua i malbaratament d'aliments i les seves conseqüències ètiques, econòmiques i de contaminació; fomentem un consum responsable i una vida més solidària i sostenible mitjançant un canvi d'hàbits de compra i consum.

 

Enllašos d'empreses solidÓries

Mans Unides - Delegaciˇ del VallŔs Oriental. Roger de Flor, 74-D 08401 Granollers.
TelŔfon 938 706 249. Correu electr˛nic: info@mansunidesvor.org